Matyáš Češík

Bakalářská práce

Analýza vybraných složek octa

Analysis of selected vinegar components
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou a porovnáním vybraných složek jablečných octů běžně dostupných v obchodních řetězcích vs. jablečných octů amatérsky připravených. Teoretická část je věnována historii, výchozím surovinám, technologii výroby, mikroorganismům a kvalitě octů. V experimentální části byla zkoumána barva a zákal vybraných vzorků octa pomocí kolorimetrie a nefelometrie. Dále …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the characterization and comparison of selected components of commercially available apple cider vinegars vs. apple vinegars prepared by amateur DIY method. The theoretical part is dedicated to the history, raw materials, production technology, microorganisms and quality of vinegars. In the experimental part, the color and turbidity of selected vinegar samples were examined …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 7. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Češík, Matyáš. Analýza vybraných složek octa. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin