Lucie Kunčarová

Bakalářská práce

Nová nízkokalorická sladidla v potravinách a nápojích

New Low-calorie Sweeteners in Foods and Beverages
Anotace:
Tato práce se zabývá novými nízkokalorickými sladidly přírodního a umělého původu. Cílem práce bylo charakterizovat a stručně shrnout nízkokalorická sladidla používaná nebo často diskutovaná v posledních letech. Mezi nejdiskutovanějšími jsou stévie, acesulfam draselný, cyklamát a aspartam. Mezi nejnovějšími jsou neotam a advantam. V práci jsou diskutovány jejich přínosy a rizika z pohledu zdraví při …více
Abstract:
This thesis focuses on new low-calorie sweeteners of natural and artificial origin. The aim of the study was to characterize and summarize briefly the low-calorie sweeteners commonly used or frequently discussed in recent years. Among the most debated ones are stevia, potassium acesulfame, cyclamate, and aspartame. Among the newest ones are neotame and advantame. This thesis discusses their benefits …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Martina Bučková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kunčarová, Lucie. Nová nízkokalorická sladidla v potravinách a nápojích. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.