Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání – Bc. Monika RANDLOVÁ
Bc. Monika RANDLOVÁ
Diplomová práce
Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání
Changes in acidity during round-eyed cheese ripening
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na faktory ovlivňující zrání sýra, především první fázi. V literárním přehledu byl zpracován průběh zrání sýrů, což je komplexní souhrn změn způsobených syřidlovými enzymy a enzymatickou činností kultur, při kterých sýr získává typický vzhled, konzistenci, chuť, vůni a složení.Abstract:
This thesis focused on the factors influencing the ripening of cheese , especially the first phase. The literature review was prepared during maturation of cheese , which is a comprehensive summary of the changes caused syřidlovými enzymes and enzymatic activity of cultures in which the cheese gets the typical appearance, texture, flavor and composition
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 11. 2013
Zveřejnit od: 30. 11. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
RANDLOVÁ, Monika. Změny kyselosti sýrů ementálského typu v průběhu zrání. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.11.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 11. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agroekologie
Práce na příbuzné téma
-
Vliv mikroklimatických ukazatelů na kvalitu a složení bazénových vzorků mléka u dojnic holštýnského skotu
Lucie Mandová -
Zhodnocení vybraných ukazatelů složení mléka v průběhu laktace u ovcí plemene cigája
Petr Bartoň -
Vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti jejich mléka
Andrea Justová -
Variabilita složení a kvality ovčího mléka v průběhu laktace
Vendula Nováková -
Parametry dojitelnosti a jejich vztah k množství, složení a technologickým vlastnostem kravského mléka
Jiří Mareš -
Vliv složení a kvality kozího mléka na technologii výroby sýrů
Hana Konečná -
Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů
Zuzana Leischnerová -
MALDI ToF MS jako nástroj kontroly zrání sýra
Jan STRNAD
Název
Vložil
Vloženo
Práva