Využití méně známých zeleninových druhů v gastronomii – Veronika Malá
Veronika Malá
Bakalářská práce
Využití méně známých zeleninových druhů v gastronomii
Using a less known vegetable species in gastronomy
Anotace:
Netradiční zeleniny pocházejí nejčastěji z oblasti tropů a subtropů, odkud jsou také dováženy. V této práci jsou zastoupeny hlavně ty druhy, které je možné pěstovat i v našich klimatických podmínkách.V experimentální části byla připravena degustace, ve které byly použity netradiční druhy jako: lilek jedlý (Solanum melongena), mochyně peruánská (Physalis peruviana), celer řapíkatý (Apium graveolens …víceAbstract:
Non traditional vegetables come especially from tropical and subtropical areas, where they are imported. There were chosen especially species which we can grow well in our climate.In the experimental part was prepared tasting and it was used non traditional types such as: eggplant (Solanum melongena), peruvian gooseberry (Physalis peruviana), celery (Apium graveolens var. dulce), sweet fennel (Foeniculum …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Aleš Jezdinský, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Využití netradičních asijských zeleninových druhů
Kateřina Nollová -
Možnosti využití druhu Physalis philadelphica Lam.
Lenka Ondráčková -
Moderní trendy používání čokolády v gastronomii, degustace čokolády
Veronika Svejkovská
Název
Vložil
Vloženo
Práva