Stanovení kvality vodních melounů v závislosti na jejich chemických, fyzikálních a senzorických vlastnostech – Bc. Lucie Nováková
Bc. Lucie Nováková
Diplomová práce
Stanovení kvality vodních melounů v závislosti na jejich chemických, fyzikálních a senzorických vlastnostech
Determination of watermelons quality according to their chemical, physical and sensory properties
Anotace:
Teoretická část této diplomové práce se zabývá metodami stanovení kvality vodních melounů. Z nedestruktivních metod se využívají akustické technologie, vibrometrie, elektromagnetické technologie, rentgen a počítačová tomografie a spektroskopie v blízké červené oblasti. Z fyzikálních vlastností se stanovuje velikost (hmotnost, objem, hustota), sušina a barva dužniny. Mezi běžně stanovované chemické …víceAbstract:
The theoretical part of this thesis deals with methods for determining the quality of watermelons. From the non-destructive methods for example acoustic technology, vibrometry, electromagnetic technology, X-ray and computed tomography and spectroscopy in the near red area are used. From physical characteristics size (weight, volume, density), colour of pulp and dry matter were determined. Among the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Jan Pánek, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVÁKOVÁ, Lucie. \textit{Stanovení kvality vodních melounů v závislosti na jejich chemických, fyzikálních a senzorických vlastnostech}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/m2sbgd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová
Název
Vložil
Vloženo
Práva