Přežívání arkobakterů v některých nápojích – Ing. David Šilha
Ing. David Šilha
Diplomová práce
Přežívání arkobakterů v některých nápojích
Survival of arcobacters in some drinks
Anotace:
Teoretická část diplomové práce obsahuje kapitoly, které se zabývají charakteristikami rodu Arcobacter spp., jejich výskytem, a s tím spojenými alimentárními dopady. V dalších kapitolách je věnován prostor pro antimikrobiální látky a vlivy působící na mikroorganismy, antioxidační sloučeniny, charakteristiku a technologii výroby piva a pro antimikrobiální vlivy piva a vína. Experimentální část diplomové …víceAbstract:
The theoretical part of thesis includes chapters that deal with the characteristics of the genus Arcobacter spp. and the occurrence of foodborne-related impacts. The other chapters are devoted to space for antimicrobial agents and influences on microorganisms, antioxidant compounds, characteristics and technology of beer production and antimicrobial effects of beer and wine. The experimental part of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2011
- Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šilha, David. Přežívání arkobakterů v některých nápojích. Pardubice, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení fenolických látek v medovině pomocí HPLC
Miroslava Bordovská -
Analýza biologicky aktivních látek v medovinách metodou HPLC
David Kahoun -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Andrey Satornik -
Stanovení antimikrobiální a antioxidační aktivity vybraných bylinných extraktů
Adriana Čaková -
Syntéza aryl-C-galaktosidů a testování jejich antimikrobiální a antioxidační aktivity
Kateřina Nosková -
Antimikrobiální účinky čajových nálevů a extraktů proti \kur{Arcobacter} spp.
Michaela Šturmová -
Studie výskytu Arcobacter spp. v prostředí a vlivy působící na jejich přežívání
David Šilha