Mgr. Bc. Hana MANIŠOVÁ

Diplomová práce

Klíčové kompetence nezbytné pro studium oboru cukrář

Key competencies necessary for the field of study - confectioner
Anotace:
V diplomové práci je zpracován pohled na klíčové kompetence nezbytné pro studium oboru cukrář. Práce vychází z vývoje učňovského školství od jeho počátků aţ po současnost. Předkládá průřez vývoje a chápání kompetencí, které zpracoval H. Belz, Mertensen a pojetí podle Evropské unie. Současná doba přináší plno změn a poţaduje, aby se škola přestala vnímat jen jako místo předávání znalostí a vědomostí …více
Abstract:
The dissertation reviews the key competences essential for studies in a line of education ? confectioner. It draws from the early beginnings of the apprenticeship educational system till the present days. The paper presents a cross section of the evolution and understanding of the competences as developed by H. Belz, Mertensen and the approach of the European Union. The present brings a lot of changes …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2010
Zveřejnit od: 9. 4. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2010
  • Vedoucí: Doc. Ing. Berta Rychlíková, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MANIŠOVÁ, Hana. Klíčové kompetence nezbytné pro studium oboru cukrář. Ostrava, 2010. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Pedagogická fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.4.2010

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 9. 4. 2010 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Pedagogická fakulta