Možnosti zlepšení produkčních parametrů a potravinářské jakosti minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství – Ing. Monika Zrcková
Ing. Monika Zrcková
Disertační práce
Možnosti zlepšení produkčních parametrů a potravinářské jakosti minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství
Possibilities of production parameters and food quality improving of minor wheat species in organic farming
Anotace:
Ekologické zemědělství dává široké možnosti uplatnění řady netradičních, maloobjemových či opomíjených plodin. Jejich příkladem jsou některé druhy rodu Triticum – pšenice jednozrnka, dvouzrnka a špalda. K hlavním problémům, které brání jejich většímu rozšíření a uplatnění, patří velmi omezená dostupnost odrůd, vhodných pro naše agroekologické podmínky. Současně je potřeba prověřit některá agrotechnická …víceAbstract:
Organic farming started using a wide range of non-traditional, small-volume or neglected crops. Good examples of these small-volume crops are some species of genus Triticum – einkorn wheat, emmer wheat and spelt wheat. Limited availability of varieties, suitable for our agroecological conditions belongs to the main problems, making impossible wider extension and utilization of these wheat species. …víceKlíčová slova
ekologické zemědělství pluchaté pšenice odrůdy selekce výsevky biomořidla výnosy kvalita
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 8. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZRCKOVÁ, Monika. \textit{Možnosti zlepšení produkčních parametrů a potravinářské jakosti minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/ma1x92/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůDoktorský studijní program / obor:
Fytotechnika / Speciální produkce rostlinná
Práce na příbuzné téma
-
Využití minoritních druhů pšenice v ekologickém zemědělství
Anna Maternová -
Srovnání technologické jakosti mouky vyrobené z pšenice seté a pšenice špaldy vypěstované v ekologickém zemědělství
Linda KOZÁKOVÁ -
Využití směsného pěstování pšenice s leguminózou v ekologickém zemědělství
Lucie Burianová -
Pěstování pšenice ozimé v ekologickém zemědělství
Barbora Novotná -
Výběr a hodnocení odrůd ozimé pšenice pro ekologický a konvenční způsob pěstování
Miloš Nedvěd -
Kvalita spánku v průběhu menstruačního cyklu
Petra Vacková -
Vliv odrůdy, výsevku a podzimního hnojení dusíkem na výnos semen u řepky ozimé (Brassica napus L.)
Aleš Pícha -
Vliv výsevku na výnos zrna u vybraných hybridů kukuřice
Filip Venc
Název
Vložil
Vloženo
Práva