Martin Ženata

Bakalářská práce

Vliv tepelného zpracování na povrchovou pevnost zemědělských produktů

Influence of heat treatment on surface strength of agricultural products
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na vliv působící teploty na mechanické vlastnosti povrchu brambor a na metody, pomocí kterých lze měřit pevnost hlízy bramboru. Popisuje principy a postupy vybraných metod a typů vařičů, které jsou vhodné pro úpravu brambor a jednotlivá měřidla, která měří povrchovou pevnost. U jednotlivých měřidel a vařičů jsou vysvětleny, na jakém principu pracují, a jsou objasněny …více
Abstract:
This bachelor thesis is focused on the effect of temperature on the mechanical properties of the potato surface and on the methods by which the strength of a potato tuber can be measured. Describes the principles and procedures of selected methods and types of cookers that are suitable for the preparation of potatoes and individual meters that measure surface strength. For individual meters and cookers …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 3. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta