Eva Nečasová
Bakalářská práce
Oranžová vína
Orange wines
Anotace:
Tato bakalářská práce v teoretické části popisuje historii výroby vína, původní technologii výroby vína a její přenesení pomocí gruzínské tradice do současnosti. Dále se zabývá mapováním výrobců oranžového vína v České republice i v zahraničí. Experimentální část je věnovaná senzorickému a analytickému zhodnocení vybraného souboru oranžových vín. Na základě informací získaných z literatury a ověřených …víceAbstract:
This bachelor thesis in the theoretical part describes the history of wine production, the original technology of wine production and its transfer through the Georgian tradition to the present. It also deals with mapping of producers of orange wine in the Czech Republic and abroad. The experimental part is devoted to the sensory and analytical evaluation of the selected set of orange wines. Based on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry oranžových vín
Vladimír Škrábek -
Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech
Eliška Faitová -
Ekonomické souvislosti alternativních výrobních procesů oranžových vín
Patrik Eliáš -
Látkové složky oranžových vín
Lucie Šnejdarová -
Vliv zahraničního obchodu na ekonomický a sociální rozvoj GRUZIE
Suraj Ghimire -
Výroba vín v kvevri
Josef Licek -
The art of the kvevri wine production
Vlastimil Nešetřil -
Výroba vína v nádobách Kvevri
Martin Kurc