Studie vlivů působících na produkci stafylokokového enterotoxinu H – Bc. Michaela Kalátová
Bc. Michaela Kalátová
Diplomová práce
Studie vlivů působících na produkci stafylokokového enterotoxinu H
Different effect occurring staphylococcal enterotoxin H production
Anotace:
Alimentární intoxikace mohou být spojovány s nedávno popsaným stafylokokovým enterotoxinem H. V této práci byla optimalizována metoda duplex PCR, která detekuje současně druhovou příslušnost i gen pro produkci SEH u S. aureus. Dále byl zkoumán vliv doprovodné mikroflóry, pasážování a vliv matrice na možnou ztrátu genu pro produkci SEH.Abstract:
Foodborne intoxication may be associated with the recently described staphylococcal enterotoxin H. In this work, method duplex PCR was optimized for simultaneous detection Staphylococcus genus and gene for production of SEH. Furthermore, the influence accompanying microflora, passage and influence matrix was investigated for the potential loss of the gene for the production of SEH.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2011
- Vedoucí: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kalátová, Michaela. Studie vlivů působících na produkci stafylokokového enterotoxinu H. Pardubice, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.