Bc. Petra Kučerová

Bakalářská práce

Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů

Oxidative and temperature stability of edible oils
Anotace:
Práce se zabývá jedlými oleji a jejich oxidační a tepelnou stabilitou. Zkoumá jaký vliv má na rostlinné oleje jejich vystavení zvýšené teplotě a jakou roli hraje v oxidaci olejů doba expozice. K posouzení těchto parametrů bylo použito stanovení peroxidového čísla,p-anisidinového čísla a obsahu konjugovaných dienů a trienů.
Abstract:
This work deals with edible oils, their oxidation and thermal stability. It examines how the exposure to elevated temperature affects vegetable oils and it explores the role of exposure duration to high temperature in oils oxidation. The determination of peroxide value, p-anisidine value and content of conjugated diene and triene was used to assess the given criteria.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 7. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 28. 8. 2013
  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kučerová, Petra. Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů. Pardubice, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin