Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína – Bc. Veronika Konečná
Bc. Veronika Konečná
Diplomová práce
Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína
Development of Selected Nitrogen Compounds Content during Wine Production
Anotace:
V teoretické části diplomové práce byl popsán význam sledování obsahu biogenních aminů v potravinách. Dále byla charakterizována výroba červených a bílých vín, se zaměřením na fáze výroby, které mohou ovlivnit výskyt biogenních aminů ve finálním výrobku. Byly také stručně charakterizovány mikroorganizmy, které se mohou vyskytovat ve víně, se zaměřením na ty, které mohou produkovat biogenní aminy. V …víceAbstract:
In the theoretical part of diploma thesis, the importace of biogenic amines monitoring in food and beverage was described. Then, manufacturing of red and white wines was characte-rized, focusing on phases of wine production, which may affect an occurrence of biogenic amines in the final product. Microorganisms, which may occur in wine, were characterised concisely, focusing on this microorganisms, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2015
Zveřejnit od: 21. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Konečná, Veronika. Vývoj obsahu vybraných dusíkatých látek v průběhu výroby vína. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Detekce biogenních aminů v sýrech zrajících pod mazem
Eva THEIMROVÁ -
Vino a vinařství v rozvoji regionu (přeshraniční srovnání mikroregionu Hodonínsko a Skalického vinohradnického rajónu)
Zuzana Budinská -
Výroba vína je umění - servírování je věda
Jan Pavlíček -
Studijní opora předmětu stolničení - Víno
Barbora Gregorová -
Oxidativní výroba vín
Luděk Poláček -
Réva vinná a víno
Vlasta Janíčková -
Bio víno na Slovensku
Viktória Škrdlová -
Výroba fortifikovaných vín se zaměřením na vermuty.
Marie Jelínková