Adéla Švoncová

Bakalářská práce

Antibakteriální účinky propolisu

antibacterial effects of propolis
Anotace:
V současné době poměrně rychle roste vědecký zájem o problematiku propolisu. Jsou prokázány jeho antibakteriální, antivirové, antimykotické, imunostimulační a další účinky, které jsou prospěšné pro lidský organismus. V práci jsem se zabývala zejména antibakteriální aktivitou propolisu, kterou jsem prokazovala pomocí diskové difuzní metody a metodou růstových křivek. Současně byl sledován i obsah polyfenolických …více
Abstract:
Currently, there is fast growing scientific interest about propolis issue. It's antibacterial, antivirus, antimycotic, immunostimulatory and other effects, beneficial for human organism, have been proven. I have focused mostly on antibacterial effect of propolis, which i proved using disc diffusion method and growth curves method, using propolis sample from hive and making extracts with use of two …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Stanislava Voběrková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin