Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití – Bc. Gabriela VOLKOVÁ
Bc. Gabriela VOLKOVÁ
Diplomová práce
Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití
Biologically Active Substances in Culinary Herbs
Anotace:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku bylin pro kulinární využití (kopr, libeček, celer, pažitka, petržel), dále na antioxidanty jako biologicky aktivní látky a popis metod pro stanovení antioxidační aktivity, celkových polyfenolů a flavonoidů. Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační aktivity aromatických bylin metodou s DPPH, stanovením celkových polyfenolů s …víceAbstract:
Theoretical part of the thesis is aimed at the characteristics of herbs for culinary use (dill, lovage, celeriac, chives, parsley), characterization of antioxidants as biologically active compounds, and description of methods for the antioxidant activity, total polyphenols and flavonoids determination. Experimental part deals with the determination of aromatic plants antioxidant activity by DPPH method …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VOLKOVÁ, Gabriela. Biologicky aktivní látky v bylinách pro kulinární využití. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita léčivých, aromatických a kořeninových rostlin pěstovaných ekologickým a konvenčním způsobem
Barbora Kadlecová -
Antioxidační aktivita léčivých, aromatických a kořeninových rostlin pěstovaných ekologickým a konvenčním způsobem
Monika Sabolová -
Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin
Eva SZAROWSKÁ -
Charakteristika bylin s fytoterapeutickými a antioxidačními účinky
Jana Janáčová