Michal Sisák

Bakalářská práce

Nástroje riadeného kvasenia

Nástroje řízeného kvašení.
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o metodách řízeného kvašení, cílem kterých je dosažení co nejvyšší kvality vín, ale i o procesu výroby vína obecně, počínaje zpracováním a úpravou hroznů před kvašením, složením muštu, charakteristikou kvasinek a jejich významem ve vinařství. Dále sa zabývá fázemi a produkty alkoholové fermentace, jako i faktory, které ji ovlyvňují a taktéž se zmiňuje o spontánním kvašení …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with methods of controlled alcoholic fermentation which are aimed at producing high-quality wines. At the same time, it describes the wine-making process in general, starting from treatment of grapes before fermentation, must composition, characteristics of yeast and its role in winemaking. It also deals with phases and products of alcoholic fermentation, as well as factors …více
Abstract:
Bakalárska práca pojednáva nielen o metódach riadeného kvasenia používaných pre dosiahnutie čo najvyššej kvality vín, ale o celkovom procese výroby vína od spracovania a úpravy hrozna pred kvasením, zložení muštu, kvasinkách a ich všeobecnému významu a spontánnom kvasení. Vlastným pozorovaním a zberom dát sme zaznamenali rozdiely medzi výrobou moderných (konvenčných) vín a štýlovo odlišných vín vyrobených …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 6. 2023
  • Vedoucí: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
  • Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.