Primární antioxidanty v hroznech révy vinné – Bc. Mgr. Oldřich Šipka
Bc. Mgr. Oldřich Šipka
Diplomová práce
Primární antioxidanty v hroznech révy vinné
Primary antioxidants in grapevine grapes
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo v moštu, co nejširšího spektra odrůd révy vinné stanovit obsah vybraných přirozených antioxidačních látek. Do pokusu bylo použito celkem 40 vzorků révy vinné, ze čtyř vinařských obcí Uherské Hradiště-Mařatice, Polešovice, Velehrad a Perná. Odrůdová skladba čítala 25 odrůd. Stanovovány byly látky, přirozeně se vyskytující se v bobulích révy vinné – glutation, kyselina …víceAbstract:
The aim of this thesis was to specify the content of selected natural antioxidant substances in the must of the widest possible spectrum of grape varieties. A total of 40 grapevine samples from the four wine-growing villages of Uherské Hradiště-Mařatice, Polešovice, Velehrad and Perná were used in the experiment. The varietal composition included 25 varieties. Substances naturally occurring in grape …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: Ivana Flajšingerová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení kyseliny chikorové a dalších derivátů kyseliny kávové pomocí LC/MS
Nela PAZDERKOVÁ -
Influence of selected natural juices containing ascorbic acid on browning inhibition during fruit drying.
Anna Hubáčková -
Amperometrické stanovení kyseliny askorbové
Martina Šišková