Mikuláš Kneidl
Bakalářská práce
Americké a Anglické odrůdy chmele
American and British hop varieties
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá šlechtěním odrůd chmele z Ameriky a Anglie. Byl zjišťován původ jednotlivých odrůd, jejich genealogický strom a zda jsou používané i dnes. Pěstování chmele je součástí lidského života stovky možná tisíce let. Jednalo se o tři různé byliny spadající do čeledi Cannabeaceae. K rozmanitosti odrůd a jejich úspěšnému růstu přispívaly především specifické klimatické podmínky …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the breeding of hop varieties from America and England. The origins of the varieties, their genealogical tree and whether they are still used today were investigated. Hop cultivation has been part of human life for hundreds or thousands of years. These were three different herbs belonging to the family Cannabeaceae. Specific climatic conditions, length of daylight, soil …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Petr Šmíd
- Oponent: Jiří Dreksler, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
The Impact of Country of Origin on Consumer Purchase Intentions
Sabina Rzayeva -
Exploring the Impact of Country of Origin on Turkish Consumer Perceptions in the Automotive Industry
Ozan Buğur -
Country of origin effect and the impact of brand nationality on the perception of quality in the luxury goods market
Silvie Dittertová -
Country of Origin Effect on Purchasing Decision Making of FMCG Products for Czech Customers
Mahammad Mammadov -
Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele
Karolína Ertlová -
Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v chmelových produktech
Petr Kolář -
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Přemysl Chmelař -
Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Václav Žatecký
Název
Vložil
Vloženo
Práva