Směsi pro výrobu bezlepkových muffin s přídavkem vlákniny – Bc. Kristýna Bazalová
Bc. Kristýna Bazalová
Diplomová práce
Směsi pro výrobu bezlepkových muffin s přídavkem vlákniny
Mixture for the production of gluten-free muffins with added fiber
Anotace:
Cílem diplomové práce Směsi pro výrobu bezlepkových muffin s přídavkem vlákniny bylo navrhnout recepturu s přídavkem bambusové vlákniny (BAF 200), jablečné vlákniny (AF 401) a jablečné vlákniny (AF 12) v množství 3 %, 6 % a 9 % a následně posoudit vliv přídavku vlákniny na kvalitu bezlepkových muffinů.Bylo upečeno dvacet vzorků, u poloviny byla základem bezlepková směs Jizerka, pro zbytek byla použita …víceAbstract:
The aim of the thesis Mixture for the production of gluten-free muffins with added fiber was to suggest a recipe with addition of bamboo fiber (BAF 200), apple fibre (AF 401) and apple fiber (AF 12) in amounts of 3 %, 6 % and 9 % and furher to assess the effect of added fibre on the quality of muffins.Twenty samples were baked. The base for half of them was gluten free mixture Jizerka, the buckwheat …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Iva Burešová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš MARKO -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Adéla HANUŠOVÁ -
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Nutriční hodnota listů jetelovin jako bílovinného krmiva pro ekologický chov prasat
Patricie Vašicová -
Nutriční hodnota bramborových hlíz a vlivy působící na její změny
Monika ČERNÁ -
Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií
Irena KOLMANOVÁ -
Vliv podmínek chovu lososovitých ryb na jejich nutriční hodnotu a vnitřní prostředí
Michal Urban -
Stanovení vlákniny v produktech z mořských a sladkovodních řas na přístroji ANKOM Fiber Analyzer.
Lenka DLABAČOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva