Adam KURTIN

Bakalářská práce

Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku

Characterization and Qualities of Millet and Quinoa
Anotace:
Práce je zaměřena na popis a charakteristiku merlíku a prosa. Merlík je řazen mezi pseudocereálie, a má vyšší obsah aminokyseliny lysinu než běžné obiloviny. Proso patří k méně tradičním obilovinám s vhodným poměrem bílkovin, sacharidů a lipidů. Proso i merlík jsou vhodnou složkou potravy celiatiků, protože neobsahují lepek. Využívají se v potravinářství nebo jako krmivo pro zvířata.
Abstract:
The bachelor thesis deals with the description and characterization of quinoa and millet. The nutritive value of millet, that belongs to pseudocereals, have higher content of amino acid lysine than the value of conventional cereals. Millet belongs to nontraditional cereals with appropriate ratio of proteins, saccharides and lipids. Millet and quinoa are suitable for celiatic diet becuase they do not …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2012
Zveřejnit od: 11. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 6. 2012
  • Vedoucí: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KURTIN, Adam. Charakteristika a vlastnosti prosa a merlíku. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 11. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe