Bc. Tatiana Fialová

Diplomová práce

Mikrobiologické parametre mliečno kvasených zelenín

Mikrobiologické parametry mléčně kvašených zelenin
Anotace:
Diplomová práce se zabývá kvašenou zeleninou. Literární přehled zpracovává problematiku konzumace a složení zeleniny, dále se zaměřuje na mléčné kvašení, různé druhy kvašené zeleniny, její složení a mikrobiologické parametry. Práce dále pojednává o prospěšných i škodlivých mikroorganismech, které se v kvašené zelenině nacházejí. Jako poslední téma zpracovává boj proti nežádoucím mikroorganismům v těchto …více
Abstract:
The thesis deals with fermented vegetables. Firstly, it reviews literature focused on consumption of vegetables and their composition. Later, it deals with lactic acid fermentation of various vegetables and their microbiological properties. The thesis then focuses on microorganisms in these products which are beneficial as well as harmful to human health. I touch upon strategies of eliminating harmful …více
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá kvasenou zeleninou. Literárny prehľad spracováva problematiku konzumácie a zloženia zeleniny, ďalej sa zameriava na mliečne kvasenie, rôzne druhy kvasenej zeleniny, jej zloženie a mikrobiologické parametre. Práca ďalej pojednáva o prospešných i škodlivých mikroorganizmoch, ktoré sa v kvasenej zelenine nachádzajú. Ako poslednú tému spracováva boj proti nežiaducim mikroorganizmom …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta