Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů – Bc. Kateřina Andrlová
Bc. Kateřina Andrlová
Diplomová práce
Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů
Analysis of selected juice quality indicators and a study of impact of heating on antioxidant content
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na kvalitu a autenticitu džusů. V první části se práce zabývá antioxidanty, které jsou přítomny v ovocných šťávách a džusech. Dále metodami pro stanovení antioxidační aktivity, tedy ABTS, FRAP a DPPH radikál, též se zabývá stanovením celkových fenolických látek s Folin-Ciocalteuovým činidlem. Experimentální část se věnuje několika vybraným klasickým analytickým metodám …víceAbstract:
This thesis is focused on quality and authenticity of juices. The first part of the thesis deals with antioxidants that are presented in fruit juices and juice. In addition, by methods for determination of antioxidant activity, thus ABTS, FRAP and DPPH radical, as well as the determination of total fenolic substances with Folin-Ciocalteu reagent are included. The experimental part is devoted to few …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2012
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ANDRLOVÁ, Kateřina. \textit{Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/n9wz2d/.
Jak správně citovat práci
Andrlová, Kateřina. Analýza vybraných ukazatelů kvality džusů a studie vlivu ohřevu na obsah antioxidantů. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Primární antioxidanty v hroznech révy vinné
Oldřich Šipka -
Micelární elektrokinetická chromatografie přírodních antioxidantů s programovanou změnou složení pseudostacionární fáze
Jana Váňová