Pavla MIROŠOVÁ

Bakalářská práce

Vývoj nové metody pro selektivní redukci nitroskupiny v přítomnosti chránící dithianové skupiny

Examination of reaction conditions for selective reduction of nitro group to amino group in the molecule bearing dithiane circle
Anotace:
Byly připraveny deriváty nitrofenyldithianu a nitrofenyldithiolanu odvozené od 3-nitroacetofenonu, jenž byly použity pro sledování vlivu různých parametrů na průběh selektivní redukce nitroskupiny na aminoskupinu za současného zachování dithianového kruhu, nebo desulfurizace sirného kruhu za současného zachování či redukce nitroskupiny. Derivát nitrofenyldithianu 2-methyl-2-(3-nitrofenyl)-1,3-dithian …více
Abstract:
Nitrophenyldithiane and nitrophenyldithiolane derivatives were prepared from 3-nitroacetophenone. The new prepared nitrophenyldithiane 2-methyl-2-(3-nitrophenyl)-1,3-dithiane was identified by spectral methods as NMR, IR, MS and X-ray analysis. This derivatives were used for examination of reaction conditions for selective reduction nitro group to amino group with unaffected dithiane circle, or desulfurization …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Identifikátor: 12586

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MIROŠOVÁ, Pavla. Vývoj nové metody pro selektivní redukci nitroskupiny v přítomnosti chránící dithianové skupiny. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 27. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.