Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku – Aleš DUŠEK
Aleš DUŠEK
Diplomová práce
Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku
Changes in chemical composition of raw cow´s milk during a year
Anotace:
Cílem práce bylo analyzovat výsledky syrového mléka podle těchto kvalitativních ukazatelů: obsah tuku, obsah bílkovin, obsah močoviny, obsah kaseinu, obsah tukuprosté sušiny, obsah laktózy a bod mrznutí. Data byla hodnocena od listopadu 2009 do října 2010 ve dvou chovech. Limity dané Evropskou unií a českou legislativou byly dodrženy u obou chovů. V prvním chovu byly zaznamenány následující průměry …víceAbstract:
The aim of thesis was to analyze results of raw bulk milk according to these quality indicators: fat content, protein content, urea content, casein content, solids-not-fat (SNF) content, lactose content and freezing point. Data were evaluated from November 2009 through October 2010 at two breedings. Limits given by European Union and czech legislation were keep in both breedings. In first breeding …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2011
Identifikátor:
15050
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DUŠEK, Aleš. Změny v chemickém složení syrového kravského mléka v průběhu roku. Č. Bud., 2011. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Provozně podnikatelský obor
Práce na příbuzné téma
-
Variabilita složení kravského mléka z ekologické farmy v závislosti na ročním období
Miroslav Skřivánek -
Změny ve složení a technologických vlastnostech kravského mléka v průběhu dojeni
Růžena Vávrová -
Parametry dojitelnosti a jejich vztah k množství, složení a technologickým vlastnostem kravského mléka
Jiří Mareš -
Vliv denního svitu na produkci a složení mléka
Jan Novotný -
Změny v množství a složení mléka holštýnských dojnic způsobené prodloužením laktace
Jan Čunderle -
Kvalita ovčího mléka a parametry, které ji ovlivňují
Emilie Macková -
Mikrobiologická kvalita buvolího mléka
Matylda Malá -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková
Název
Vložil
Vloženo
Práva