Charakterizace emulzí fotonovou korelační spektroskopií – Bc. Jana ŠENKEŘÍKOVÁ
Bc. Jana ŠENKEŘÍKOVÁ
Diplomová práce
Charakterizace emulzí fotonovou korelační spektroskopií
Characterization of Emulsions using Photon Correlation Spectroscopy
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením velikosti částic emulzí typu olej ve vodě (O/V) s různými poměry olejové a vodné fáze. Emulze byly připraveny metodou EIP (Emulsion Inversion Point, inversní bod emulze) při laboratorní teplotě za přítomnosti směsi dvou emulgátorů o rozdílných hodnotách hydrofilně-lipofilní rovnováhy (HLB). Pro charakteri-zaci emulzí byla použita metoda fotonové korelační spektroskopie …víceAbstract:
In the graduation thesis, particle size of oil-in-water emulsions with different rations be-tween oil and water phase was studied. The emulsions were prepared using EIP method (Emulsion Inversion Point) at laboratory temperature in the presence of two emulsifiers with different values of hydrophilic-lipophilic balance (HLB). Photon correlation spectros-copy (PCS) was used to evaluate size and distribution …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2010
Identifikátor:
16476
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠENKEŘÍKOVÁ, Jana. Charakterizace emulzí fotonovou korelační spektroskopií. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Fyzikální stabilita kosmetických emulzí
Monika Šupolíková -
Reologické vlastnosti a stabilita kosmetických emulzí
Petra Škramlíková -
Pickeringovy emulze jako nosiče esenciálních olejů
Sabina Botková -
Potravinářské emulze a jejich charakterizace
Marie Chvatíková -
Pickeringovy emulze pro enkapsulaci kurkuminu
Berenika Kočí -
Stabilita vícečetných emulzí
Kateřina Szewczyková -
Reologické vlastnosti a stabilita kosmetických emulzí
Petra Škramlíková -
Sledování vlivu vybraných syntetických konzervantů na stabilitu kosmetické emulze typu O/V
Anna Holubová