Potravinářská aditiva ve výživě člověka – Michaela Marková
Michaela Marková
Bakalářská práce
Potravinářská aditiva ve výživě člověka
Food additives in human nutrition
Anotace:
V dnešní době jsou téměř ke všem potravinám přidávána potravinářská aditiva, a právě těmi se v bakalářské práci zabývám. Potravinářská aditiva můžeme definovat jako látky, které nejsou obvykle určeny ke spotřebě jakožto potravina a mají za úkol udržovat nebo zlepšovat bezpečnost, čerstvost, chuť, strukturu a vzhled potravin. Již v dávné minulosti se přidávaly k potravinám různé látky za účelem zlepšení …víceAbstract:
Nowadays food additives are almost added to all kinds of food and I focus on them in my bachelor thesis. Food additives can be defined as substances which are not usually intended for consumption as food and which are intended to maintain or improve safety, freshness, taste, structure and appearance of the food. In the past ingredients have been already added to foods to improve their appearance, smell …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Potravinářská aditiva ve vybraných mléčných výrobcích
Eva Tomková -
Aditiva v dětských výživách
Nikol Horáková -
Aditiva E250 a E251 v masných výrobcích
Jana Hajduchová -
Potravinářská aditiva používaná ke zlepšení chuti, vzhledu a konzervaci potravin
Hana Čelakovská -
Potravinářská aditiva a jejich vliv na životní prostředí
Jana KLEPÁČOVÁ -
Aditiva v potravinách
Jitka Poláchová -
Aditiva v potravinách
Sibyla Poloučková -
Využití odpadních kvasnic jako aditiva pro potravinářský a krmivářský průmysl
Jiří Bahenský
Název
Vložil
Vloženo
Práva