Bc. Adéla Hendrychová

Diplomová práce

Stanovení plísní a mykotoxinů ve vybraných potravinách

Determination of fungi and mycotoxins in selected foods
Anotace:
Diplomová práce „Stanovení plísní a mykotoxinů ve vybraných potravinách“ je zaměřena na výskyt aflatoxinu a plísní ve vlašských ořeších. Původcem zkoumaného mykotoxinu je plíseň rodu Aspergillus, která je poměrně dosti rozšířená. Aflatoxin je látka zdraví škodlivá a toxická. Teoretická část diplomové práce je zaměřena především na popis mykotoxinů obecně, na základní charakteristiku aflatoxinu a jeho …více
Abstract:
The diploma thesis „Determination of fungi and mycotoxins in selected foods“ deals with the occurrence of aflatoxin and fungi in walnuts. Fungus of the genus Aspergillus is considered to be a source of studied mycotoxin and this fungus is widely spread. Aflatoxin is a harmful and toxic substance. The theoretical part of the diploma thesis is mainly focused on the description of mycotoxins in general …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Machálková, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta