Ing. Bc. Renata Olšová

Diplomová práce

Vliv aktivity α-amylásy na kvalitu běžného pečiva

The effect of α-amylase activity on the quality of bakery products
Anotace:
Hlavním cílem diplomové práce bylo zkoumat vliv přídavku alfa-amylasy na kvalitu bulek. Enzymy byly izolovány z Trichoderma viride a Aspergillus oryzae. Oba enzymy jsou určeny k použití v pekařském průmyslu. Nejprve byla stanovena aktivita obou použitých alfa-amylas a zjištěno, že daná metodika byla vhodná k použití. Následně byly oba enzymy přidány do receptur - vždy nejmenší a největší doporučená …více
Abstract:
The main aim of the diploma thesis was to explore the effect of alpha-amylase addition on the quality of rolls. These enzymes were isolated from Trichoderma viride and Aspergillus oryzae. Both enzymes are aimed at using in bakery industry. First of all, the activity of both enzymes was measured and found out, that the used methodology was suitable. Afterwards, both enzymes were added to the recipe …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses nn1uyf nn1uyf/2
17. 4. 2015
Složky
Soubory
Halíčková, K.
17. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.