Texturní vlastnosti prsní a stehenní svaloviny kuřat – Bc. Martin Bartl
Bc. Martin Bartl
Diplomová práce
Texturní vlastnosti prsní a stehenní svaloviny kuřat
Textural properties of the pectoral and thigh muscles of chickens
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá texturními vlastnostmi prsní a stehenní svaloviny kuřat. K měření smykové síly metodou Meullnet-Owens Razor Shear (MORS) u kuřecích prsou a stehen byl použit přístroj Tiratest 27 025. Smyková síla u kuřecích prsních a stehenních jatečných částí sledovaných kuřat byla měřena po 7 dnech skladování při teplotách chlazení (4 °C) a při teplotách mražení (-30 °C). Nejkřehčí …víceAbstract:
The diploma thesis is aimed at textural properties of the pectoral and thigh muscles of chickens. The Tiratest 27 025 was used to measure the shear force by Meullnet-Owens Razor Shear (MORS) method. The samples of chicken breasts and thighs of the monitored chickens were measured after 7 days of storage at refrigerating temparture (4 ° C) and freezing temperature (-30 ° C). The most tender pectoral …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.