Vliv reformulace pekařských výrobků na jejich kvalitu – Lucie Svadbíková
Lucie Svadbíková
Bakalářská práce
Vliv reformulace pekařských výrobků na jejich kvalitu
The effect of reformulation of bakery products on their quality
Anotace:
Sůl je důležitou součástí lidské stravy. Zvýrazňuje chuť, a má celkově pozitivní vliv na další senzorické vlastnosti potravin. Podle WHO však přijímáme ve stravě více soli, než je nezbytné a zdravé. Vysoké dávky chloridu sodného jsou spojovány se zvýšeným rizikem rozvoje chorob srdce a cév. Reformulace je efektivní možností, jak pozitivně ovlivnit vlastnosti potravin, které mají vliv na zdraví, při …víceAbstract:
Salt is an integral part of the human diet. It enhances flavour and has an overall positive effect on other sensory properties of food. However, according to WHO, we consume more salt than necessary and healthy. High doses of sodium chloride have been linked to increased risks of developing cardiovascular illnesses. Therefore, food reformulation is an effective option of positively influencing the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Dora Petříčková, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SVADBÍKOVÁ, Lucie. \textit{Vliv reformulace pekařských výrobků na jejich kvalitu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/ns54xn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Použití kolorimetrie ve vztahu k senzorickému hodnocení pekařských výrobků
Monika Kadlecová -
Senzorické hodnocení pekařských výrobků
Natalie Holovacka -
Vliv kvality tuku na senzorické vlastnosti upečeného pekařského výrobku
Hana Keindlová -
Možnosti dodržení doporučeného příjmu sodíku dle výživových doporučení u zdravých dospělých osob
Michaela GRUBEROVÁ -
Možnosti dodržení doporučeného příjmu sodíku dle výživových doporučení u dospělých diabetiků 2. typu
Martina DRDOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva