Stanovení riboflavinu v kvasnicích metodou HPLC – Ing. Zuzana KOŽÁKOVÁ
Ing. Zuzana KOŽÁKOVÁ
Bakalářská práce
Stanovení riboflavinu v kvasnicích metodou HPLC
Determination of riboflavin in yeast by HPLC method
Anotace:
Cieľom tejto práce bola optimalizácia izolačného postupu riboflavínu z droždia a následné stanovenie jeho obsahu v droždí metódou HPLC s UV/VIS detekciou. Obsah riboflavínu bol stanovený v droždí čerstvom a následne boli sledované zmeny obsahu riboflavínu v droždí skladovanom na svetle pri laboratórnej teplote a v tme pri 7°C po 7 a 14 dňoch.Abstract:
The aim of this work was to optimize isolation process of riboflavin from yeast, followed by determination of amount of riboflavin in yeast by HPLC with UV/VIS detection. The amount of riboflavin was determined in fresh yeast and then changes were monitored in amount of riboflavin in yeast after subject to light at laboratory temperature and in the dark at 8°C after 7 and 14 days.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2007
Zveřejnit od: 30. 5. 2007
Identifikátor:
5383
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOŽÁKOVÁ, Zuzana. Stanovení riboflavinu v kvasnicích metodou HPLC. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 5. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.