Bc. Radek Adam Strauch

Diplomová práce

Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty

Processing of Poultry Tissues into Collagen Products
Anotace:
Tato diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci procesních podmínek pro výrobu želatin z kachních žaludků. V teoretické části jsou probrány zpracování drůbeže a využití vedlejších živočišných produktů, stejně jako charakteristiky a aplikace kolagenu a želatiny. Experimentální část zkoumá různé podmínky extrakce želatiny pomocí Taguchiho metodologie a analyzuje vliv těchto podmínek na kvalitu želatiny …více
Abstract:
This thesis focuses on the optimization of process conditions for the production of gelatins from duck gizzards. The theoretical part discusses the processing of poultry and the use of animal by-products, as well as the characteristics and applications of collagen and gelatine. The experimental part investigates different conditions of gelatin extraction using Taguchi methodology and analyses the effect …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Strauch, Radek Adam. Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe