Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv – Bc. Lenka BARTOŠKOVÁ, DiS.
Bc. Lenka BARTOŠKOVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv
Characterization, qualities and applications of natural additives
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních aditiv, jejich vlastnostmi (antioxi-dační, antimikrobní, organoleptické, fyziologické), a využitím především v potravinářském průmyslu. Práce je rozdělena do pěti kapitol, ve kterých jsou popsány látky zvyšující údrž-nost (přírodní antimikrobní látky {--} byliny a koření, zelenina a další, přírodní antioxidanty {--} fenoly, vitaminy, byliny a koření …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the most important natural additives, their qualities (antioxi-dant, antimicrobial, sensory, physiological), and their application especially in food industry. The thesis is divided into five chapters with description of: additives for the durability im-provement (natural antimicrobial substances {--} herbs and spices, vegetables and others, natu-ral antioxidants {-- …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2009
Identifikátor:
5223
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BARTOŠKOVÁ, Lenka. Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 06. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Méně známé druhy bylinek a jejich použití v gastronomii
Kateřina Eichlerová -
Vliv chemické struktury vonných a chuťových látek na organoleptické vlastnosti potravin
Michaela Dvořáková -
Antimikrobní působení vybraných potravinářských přídatných látek na bakterie
Miroslav Jaššo -
Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů
Kateřina Burianová -
Přírodní aditiva ve výživě králíků
Lucie Glancová -
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Kristýna Steiningerová -
Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio)
Ondřej TUNYS -
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Kateřina Havlová