Petra Klvaňová

Bakalářská práce

Vliv suroviny a technologického postupu při výrobě rybích klobás

The effects of raw material and technological procedure in production of fish sausages
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivem suroviny a technologického postupu při výrobě rybích klobás. V rámci pokusu byly vyrobeny rybí klobásy z chlazené nebo mražené svaloviny Kapra obecného (Cyprinus carpio). Následně byla provedena senzorická analýza, kde se hodnotily tyto deskriptory: celkový vzhled, povrch střeva, textura, vzhled na nákroji, vůně, chuť, slanost výrobku a celkový dojem. Vzorky se předkládaly …více
Abstract:
This bachelors thesis follows up the effects of raw material and technological procedure in production of fish sausages. The sausages for the experiment were made of refrigerated or frozen muscles of the Carp (Cyprinus carpio). Then an organoleptic analysis was done, we evaluated these descriptors: overall look, the surface of the intestine, texture, appearence on the cut, scent, taste, salinity of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Jaroslav Palásek, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin