Bc. Veronika Zbrožková

Diplomová práce

Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky

Influence of selected hydrocolloids on rheological properties of poultry pate
Anotace:
Diplomová práce se zabývá aplikací tří rozdílných bílkovinných hydrokoloidů (Vepro 95 HV, Vepro-Gel 100 PC, ScanGel A-95) do tepelně opracovaných masných výrobků, přesněji drůbežích játrovek. U modelových vzorků byl pozorován také vliv přídavku odlišné tukové složky do receptury (máslo / řepkový olej). Teoretická část pojednává o mase, surovinách a výrobním procesu paštik, dále také pojednává o vlivu …více
Abstract:
The thesis deals with the application of three different protein hydrocolloids (Vepro 95 HV, Vepro-Gel 100PC, ScanGel A-95) in heat-treated meat products, more precisely poultry liver pate. The effect of adding a different fat component to the recipe (butter / rapeseed oil) was also observed in the model sample. The theoretical part are describes the meat, raw material and the production process of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2022

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zbrožková, Veronika. Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -