Vliv gastronomie v narativní literatuře – Michaela AULICKÁ
Michaela AULICKÁ
Bakalářská práce
Vliv gastronomie v narativní literatuře
The influence of gastronomy on narrative literature
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá gastronomií jako inspiračním zdrojem v narativní literatuře. V poetické rovině zkoumá pokrmy, nápoje a konzumaci jídla spojené zejména s jejich funkční stránkou symbolickou nebo ilustrativní. Zaměřuje se na jejich využití k líčení atmosféry či prostředí nebo jako námětu hlavního tématu. Zdrojem jí je antologie Jaroslavy Jiskrové a jí vypsané kuchařské recepty převzaté z české …víceAbstract:
This bachelor's thesis deals with an influence of gastronomy as an inspiring source in narrative literature. It looks at dishes, drinks and consummation of food from the point of their symbolic or illustrative function. It focuses on their using to describe the atmosphere, place or using food as the main theme. It researches the anthology of Jaroslava Jiskrova in which she writes down the recipes selected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Adam Krupička, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
AULICKÁ, Michaela. Vliv gastronomie v narativní literatuře. Ústí nad Labem, 2017. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Pedagogická fakultaUNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / AJ ČJ se zaměřením na vzdělávání
Práce na příbuzné téma
-
1. Teoretická část:\nl{} Fakt a fikce v dokumentární fotografii 2. Praktická část: a) Magdalena Dobromila Rettigová - kuchařka b) Volný soubor - Zbytky
Jitka TILY -
Biedermeier a Magdaléna Dobromila Rettigová
Petra TUREČKOVÁ -
Proměny dívčí normativní literatury 19. století se zaměřením na tvorbu Magdaleny Dobromily Rettigové, Sofie Podlipské a Elišky Krásnohorské
Martina LIGURSKÁ -
Literární dílo Magdaleny Dobromily Rettigové v literární kultuře 20. století
Zuzana Krivošová -
Fenomén jihoamerické gastronomie v Praze
Eva Magda -
Veganská a vegetariánská gastronomie v Praze
Romana Míková -
Italská gastronomie v České republice
Tereza Hronová -
Jídlo a gastronomie v rozvoji lokality
Ondřej Jansa