Vegetariánství- jeho druhy a význam ve výživě člověka. – Simona HYNČICOVÁ
Simona HYNČICOVÁ
Bakalářská práce
Vegetariánství- jeho druhy a význam ve výživě člověka.
Vegetarianism- its Kinds and Importance in Human Nutrition.
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá tématem vegetariánství. Definuje tento způsob stravová-ní, popisuje jeho počátky a druhy vegetariánství. Dále popisuje alternativní směry stravo-vání a další stravovací systémy. Zabývá se vegetariánskou stravou a jeho účinky na zdraví člověka. Popsány jsou základní živiny a ostatní důležité složky potravy, které by neměly chybět ve stravě člověka. Také je uvedeno doporučené …víceAbstract:
Bachelor thesis deals with the topic of vegetarianism. It defines this way of diet, de-scribes its origin and types. Further, it describes alternative ways of diet and other diet sys-tems. It goes about a vegetarian food and its effects on man?s health. There are described the basic nutrients and other important food components by this thesis that should not be missed in man?s diet. It is also shown …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 8. 2012
Zveřejnit od: 13. 8. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HYNČICOVÁ, Simona. Vegetariánství- jeho druhy a význam ve výživě člověka.. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.8.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Vegetariánství v průběhu těhotenství a v dětském věku
Kateřina Dufková -
Klady a zápory vegetariánské a veganské stravy
Aneta Špínová -
Druhy vegetariánství a jejich význam ve výživě
Martin Čmarada -
Speciální systémy stravování (alternativní výživa, přírodní strava, makrobiotická strava, vegetariánská strava)
Marcela DOLEŽELOVÁ -
Vegetariánská strava jako terapeutický nástroj v managmentu diabetu mellitu
Tereza JEMELKOVÁ -
Veganská a vegetariánská strava v těhotenství
Klára HRBÁČOVÁ -
Vegetariánská strava a její specifika při sportovním výkonu
Anežka Gojdová -
Povědomí těhotných a kojících vegetariánek o aspektech vegetariánské stravy
Zdeňka Žahourková