Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka – Jana POPELKOVÁ
Jana POPELKOVÁ
Bakalářská práce
Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka
Traditional foods and dishes of Moravian Slovakia
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo zmapovat stravování v jednotlivých oblastech Slovácka a jeho vývoj. Je zde pojednáno o historii zemědělství na Slovácku, jak se lidé zásobovali potravinami,jak je zpracovávali a uchovávali. Práce obsahuje přehled plodin a živočišných produktů pro tuto oblast typických. V neposlední řadě se dočteme o jídlech, která se vázala ke slavnostním příležitostem, jakými jsou svatba …víceAbstract:
The goal of this thesis was to explore boarding in different areas of Moravian Slovakia and its development. There is treated of history of agriculture in Moravian Slovakia, as well as how to people victualed oneself, how they processed and kept the food. The thesis contains an overview of crops and animal products which are typical for this area. Finally, we will read about food which people ate during …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2010
Identifikátor:
16257
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
POPELKOVÁ, Jana. Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Španělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (masné výrobky)
Klára HUDCOVÁ -
Regionální jídla a reigonální potraviny v restauračních zařízeních Havlíčkova Brodu
Yveta Karlová -
Španělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (mléčné výrobky)
Eva VLČKOVÁ -
Italské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (mléčné výrobky).
Adéla LINHARTOVÁ -
Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva
Zuzana Pitrmanová -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová