Možnosti charakterizace alternativních náhrad tuků v sýrech – Bc. Šimon Košárek
Bc. Šimon Košárek
Diplomová práce
Možnosti charakterizace alternativních náhrad tuků v sýrech
Possibilities of characterization of alternative fat substitutes in cheeses
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá charakterizací rostlinných olejů, které jsou vhodné k výrobě analogů sýra. Teoretická část se věnuje popisu výroby analogu sýra, základních složek analogů sýra a možnostem, které mohou analogy sýra v budoucnu nabídnout. V experimentální části byly stanoveny tukové charakteristiky (číslo kyselosti, peroxido-vé číslo, číslo zmýdelnění a esterové číslo). Volné mastné kyseliny …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the characterization of vegetable oils that are suitable to produce cheese analogues The theoretical part deals with the description of the produc-tion of cheese analogues, the basic components of cheese analogues and the possibilities that cheese analogues may offer in the future. In the experimental part, fat characteris-tics (acid value, peroxide value, saponification …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
- Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita oleje z hroznových zrníček
Veronika Vlková -
Rafinace a charakterizace oleje získaného z hroznových jader
Miroslav Prchal -
Oxidační změny rostlinných olejů
Veronika Görögová -
Kvalita oleje z hroznových zrníček
Veronika Vlková