Senzorická jakost drůbežího masa v závislosti na krmivu – Bc. Eliška Lexová
Bc. Eliška Lexová
Diplomová práce
Senzorická jakost drůbežího masa v závislosti na krmivu
analyses the sensoric properties of the poultry meat with respect to feeding
Anotace:
Diplomová práce pojednává o senzorických vlastnostech drůbežího masa v závislosti na krmivu. Práce je zaměřena na význam a kvalitu svaloviny brojlerů a popisuje jaký má složení krmiva vliv na senzorickou jakost. Byly hodnoceny vzorky brojlerů (prsní a stehenní svalovina) od čtyř různých chovatelů (A, B, C, D) odebraných v třech různých termínech. Maso bylo hodnoceno z hlediska vůně, barvy, vláknitosti …víceAbstract:
This graduation thesis analyses the sensoric properties of the poultry meat with respect to feeding. The thesis is aimed at meaning and quality of the muscle meat of the broiler and description of the influence of the feed on the sensoric qualities.The samples of the broiler (breast and thigh muscle meat) were evaluated from four breeders (A, B, C, D) in three different times. The meat has been evaluated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zařazení pšenice s modrým zabarvením aleuronové vrstvy do krmné dávky brojlerů
Andrea Roztočilová -
Vliv různých dávek a forem minerálních látek v dietě brojlerů na biochemický profil krve
Karolína Zającová -
Broiler Welfare and the Consumer: Explaining the Citizen-consumer Gap in the Netherlands.
Emmi Suvaal -
Muscle Fibre Development in Broiler Chicken under Feed Restriction
Ahmad Teimouri
Název
Vložil
Vloženo
Práva