Sledování vybraných bioaktivních látek v netradičních surovinách rostlinného půvosu – Bc. Hana Kazíková
Bc. Hana Kazíková
Diplomová práce
Sledování vybraných bioaktivních látek v netradičních surovinách rostlinného půvosu
Evaluation of Selected Bioactive Compounds in Non-Traditional Plant Raw Materials
Anotace:
Diplomová práce řeší problematiku využitelnosti netradičního rostlinného materiálu, získaného z odpadní biomasy odrůdy révy vinné Vitis vinifera L. (letorosty, slupky z plodů, listy). Tyto rostlinné části révy vinné obsahují mimo jiné biologicky aktivní fenolické látky, které hrají důležitou roli v lidském organizmu. V těchto částech rostliny je obsažena také vláknina, která je nenahraditelnou součástí …víceAbstract:
This thesis addresses the issue of the applicability of unusual plant material derived from waste biomass of vine varieties Vitis vinifera L. (shoots, fruit peelings, leaves) in the food industry. These plant parts of vine contain, biologically active phenolic compounds, which play an important role in the human organism. In these parts of the plant, fiber is contained, and it is an irreplaceable part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kazíková, Hana. Sledování vybraných bioaktivních látek v netradičních surovinách rostlinného půvosu. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Obsah askorbové kyseliny a antioxidační aktivita ovocných nápojů
Jana Junghansová -
Studium přítomnosti fenolických látek a jejich antioxidační aktivity v potravinářských produktech s obsahem plodu šípkové růže (Rosa canina L.)
Vendula Hronová -
Syntéza aryl-C-galaktosidů a testování jejich antimikrobiální a antioxidační aktivity
Kateřina Nosková -
Biomasa jako zdroj energie
Lenka Krchová -
Energetické využití zemědělské biomasy
Zdeněk ŠPAČEK -
Využití biomasy a biologicky rozložitelného odpadu v Ústeckém kraji
Jitka PROCHÁZKOVÁ -
Chemické zpracování a využití dřevních odpadů se zaměřením na biochar
Jaroslav Šulc