Martin Šulík

Bakalářská práce

Fenolické látky bielych vín

Fenolické látky bílých vín
Anotace:
Táto bakalárska práca sa venuje fenolickému zloženiu bielych vín. Biele víno obsahuje menšie množstvo a iné skupiny fenolických látok ako červené, čo je dané jednak zložením bielych odrôd, tak aj spôsobom vinifikácie. V literárnej časti je popísané zloženie a význam jednotlivých fenolických zlúčenín, a to s ohľadom na rozdiel medzi červeným a bielym vínom, ako aj mechanizmus chemickej a enzymatickej …více
Abstract:
This bachelor work presents phenolic compounds in white wines.White wine contains lower amount and other groups of phenolic compound compared to the red wine, whic is caused by various content of grapes and also by way of vinification. In literature part is descripted composition and meanig of individual phenolic compounds in regard to difference between red and white wine. Furthermore there is explained …více
Abstract:
Táto bakalárska práca sa venuje fenolickému zloženiu bielych vín. Biele víno obsahuje menšie množstvo a iné skupiny fenolických látok ako červené, čo je dané jednak zložením bielych odrôd, tak aj spôsobom vinifikácie. V literárnej časti je popísané zloženie a význam jednotlivých fenolických zlúčenín, a to s ohľadom na rozdiel medzi červeným a bielym vínom, ako aj mechanizmus chemickej a enzymatickej …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství