Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti – Bc. Jana Králová
Bc. Jana Králová
Diplomová práce
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti
Influence of winter wheat varieties on rheological and baking properties
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit vliv vybraných odrůd ozimé pšenice a podmínek stanoviště na reologické vlastnosti těsta a pečiva. Byly posuzovány vlastnosti bílkovin a škrobu a jejich dopad na zpracování těsta a kvalitu pekařských výrobků.V teoretické části byla popsána problematika ohledně jakosti pšenice. Důležité faktory ovlivňující jakost, mezi které patří hlavně genotyp dané odrůdy, agroekologické …víceAbstract:
The aim of this thesis is to find out the influence of selected winter wheat varieties and conditions of location on rheological qualities of dough and bakery products. We assessed qualities of proteins and starch and their influence on processing of dough and quality of bakery products.The theoretical part describes the issues of wheat quality. There are important factors influencing the quality, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRÁLOVÁ, Jana. \textit{Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/oqgb4n/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení pekařských vlastností odrůd pšenice ozimé
Barbora Hromasová -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta
Veronika Hliněnská -
Vliv odrůdových vlastností pšenice na kvalitativní ukazatele zrna, těsta a pečiva
Markéta Červenková -
Hodnocení kvality vybraných odrůd pšenice ozimé na základě reologických analýz
Zuzana KYSELÁKOVÁ -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
An Analysis of development of wheat production in India
Yuvraj Chhatwal -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI -
Analysis of Wheat Production in India
Suprity Prasad
Název
Vložil
Vloženo
Práva