Bioaktivní látky kořenové zeleniny – Věra CHALUPOVÁ
Věra CHALUPOVÁ
Bakalářská práce
Bioaktivní látky kořenové zeleniny
Bioactive substances rooty vegetables
Anotace:
Tato práce se zabývá bioaktivními látkami v kořenové zelenině. Je zaměřena na charakteris-tiku jednotlivých druhů kořenové zeleniny a na konkrétní funkce bioaktivních látek. Před-kládá podrobný přehled vitaminů, minerálních látek, chuťových, vonných a barevných látek, které jsou v kořenové zelenině obsaženy.Abstract:
This work deals with bioactive substances in the rooty vegetables. It focuses on the charac-teristics of component type of rooty vegetables and the precise functions of bioactive sub-stances. This study covers the list of vitamins, minerals, gustatory, aromatic and color of substances which are contained in the rooty vegetables.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zveřejnit od: 27. 5. 2009
Identifikátor:
12825
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
CHALUPOVÁ, Věra. Bioaktivní látky kořenové zeleniny. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Dovoz, vývoz a spotřeba zeleniny v ČR a perspektiva tuzemské produkce zelenin v měnícím se klimatu.
Adéla Kališová -
Biologická dostupnost kovů pro kořenovou zeleninu
Jana Hrachovinová -
Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě
Aneta Martinková -
Analýza spotřeby a druhového zastoupení zeleniny jako zdroje alimentárních antioxidantů v systému školního stravování.
David TOMÁŠEK -
Výživa plodové zeleniny makroprvky
Kseniia Kasatonova -
Význam kořenové zeleniny ve výživě člověka
Jan Guznar -
Využití zeleniny ve výživě se zaměřením na školní jídelny
Kryštof ILLE -
Významné obsahové látky u vybraného druhu zeleniny
Zdenka Jacková