Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis – Bc. Petra Válková
Bc. Petra Válková
Diplomová práce
Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis
The Possibilities of Whey Fermentation using \kur{Kluyveromyces lactis}
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na syrovátku a její fermentaci pomocí pěti kmenů kvasinek Kluyveromyces lactis. Náplní práce byla stručná charakteristika syrovátky (složení a zpracování), alkoholové fermentace a kvasinek, které byly využívány v této práci. Poslední kapitola teoretické části byla zaměřena na biotechnologické zpracování syrovátky. Praktická část byla věnována fermentaci syrovátky o dvou …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on whey and its fermentation using five strains of Kluyveromyces lactis yeast. The content of the work was a brief description of whey (composition and processing), alcohol fermentation and yeast used in this work. The last part of the theoretical part was focused on the biotechnological processing of whey. The practical part was devoted to the fermentation of whey with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Válková, Petra. Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin