Kateřina Krcháková
Bakalářská práce
Kažení potravin
Spoiling of food
Anotace:
Tato práce se zabývá problematikou kažení surovin a potravin z pohledu spotřebitele, kterému jsou přiblíženy obecné zásady uchovávání a zpracovávání potravin v závislosti na jejich náchylnosti ke zkáze. Znehodnocování potravin je způsobeno určitými faktory vztahujícími se k prostředí, manipulací s danou komoditou a jejími přirozenými obrannými mechanismy. Tyto vlivy jsou zde popsány v souboru kapitol …víceAbstract:
This work deals with raw materials and food spoilage from a consumer perspective, to whom general principles of storage and processing of foot depending on their tendency to go bad, are described. Food depreciation is caused by certain factors relating to the environment, manipulation of the commodity and its natural defenses mechanisms. These effects are described in the file of chapters mentioning …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Isolation and characterization of microorganisms producing extracellular polymeric substances (EPS) from permafrost
Simona ZELENKOVÁ -
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Chemická konzervace potravin a její vliv na lidský organismus
Kateřina Kučerová -
Natural compounds used for reduction of enzymatic browning in food processing
Jan Staš
Název
Vložil
Vloženo
Práva