Vliv přídavku transglutaminázy na srážení mléka – Marcela Tomanová
Marcela Tomanová
Bakalářská práce
Vliv přídavku transglutaminázy na srážení mléka
The effect of transglutaminasa addition on coagulation of milk
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivem přídavku transglutaminázy na srážení mléka. Teoretická část obsahuje základní informace o složení mléka, způsobech tepelného ošetření mléka, vlastnostech mléka a následně se snaží popsat vliv tepelného ošetření mléka na jednotlivé složky mléka. Dále se zaměřuje na princip srážení mléka. Předposlední kapitola teoretické části je věnována enzymu transglutamináza. Je …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the influence of the addition of transglutaminase on the precipitation of milk. The theoretical part contains basic information about milk composition, methods of milk heat treatment, milk properties and then tries to describe the effect of milk heat treatment on individual milk components. It also focuses on the principle of milk precipitation. The penultimate chapter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Tomanová, Marcela. Vliv přídavku transglutaminázy na srážení mléka. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.