Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS – Iva Nedělková
Iva Nedělková
Diplomová práce
Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS
Optimization of Microwave Digestion for Multi-elementary Analysis of Food Samples by o-TOF-ICP-MS
Anotace:
Práce byla zaměřena na optimalizaci základních parametrů mikrovlnného rozkladu a složení směsi rozkladných činidel pro vybrané typy potravinových vzorků s cílem dosažení maximální účinnosti rozkladu a omezení interference matrice z hlediska použití techniky o-TOF-ICP-MS.Abstract:
The thesis focused on the optimization of basic parameters of the microwave decomposition and the composition of a mixture of degradation reagents for selected types of food samples with the aim to reach maximal effectiveness of the decomposition process and to limit matrix interference using o-TOF-ICP-MS technique.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2009
- Vedoucí: Ing. Lenka Husáková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEDĚLKOVÁ, Iva. \textit{Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/p2wate/.
Jak správně citovat práci
Nedělková, Iva. Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aplikace spektrálních a nespektrálních analytických metod pro sledování kvality kečupů
Barbora Havlíčková -
Možnosti využití techniky o-TOF-ICP-MS při prvkové analýze potravin
Eva Kroft -
Prvková analýza potravinových doplňků pomocí o-TOF ICP MS
Iveta Petrovická -
Problematika multiprvkové analýzy potravinových vzorků metodou hmotnostní spektrometrie s ionizací v indukčně vázaném plazmatu a průletovým analyzátorem s ortogonální akcelerací iontů
Lucie Pilařová