Lucie Hofbauerová

Bakalářská práce

Využití mikroenkapsulace v potravinářství

The use of microencapsulation in the food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce je teoretická, je zaměřena na využití mikroenkapsulace v potravinářském průmyslu. Cílem této práce je vypracování literární rešerše, kde budou shrnuty aktuální poznatky o využívání procesů mikroenkapsulace v potravinářství. Součástí je přehled jednotlivých metod a materiálů, aplikovaných v potravinářství. Z metod jsou zde uvedeny například potahovaní, koacervace, extruze, sušení …více
Abstract:
This bachelor's thesis is theoretical, it is focused on the use of microencapsulation in the food industry. The goal of this work is to develop a literature review, where current knowledge about the use of microencapsulation processes in the food industry will be processed. It includes an overview of individual methods and materials applied in the food industry. Among the methods listed here are, for …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Zuzana Míšková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta