Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách – Markéta KONEČNÁ
Markéta KONEČNÁ
Bakalářská práce
Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách
Use of Probiotic Bacteria in Fermented Foods
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na probiotika a jejich využití ve fermentovaných potravinách. Popisuje jak základní charakteristiky a požadavky na probiotické bakterie, tak jejich následný vliv na lidský organismus a výživovou hodnotu fermentovaných potravin. Dále je zde uvedena možnost náhrady klasických startovacích kultur za startovací kultury probiotické. Okrajově jsou zmíněna i témata, která …víceAbstract:
Bachelor´s thesis is focused on probiotics and their use in fermented foods. The basic characteristics and requirements for the probiotic bacteria and their effect on the human health and nutritional value of fermented fous are described. There is indicated the possibility of substitution of classical starter cultures by probiotic microorganisms. Also another matters related to probiotics such as prebiotics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Ivan Holko, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KONEČNÁ, Markéta. Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Probiotika nové generace
Tereza Brousilová -
Probiotika a prebiotika v prevencii a liečbe porúch tráviaceho traktu
Ivana Strnadová -
Prebiotika ve výživě člověka
Michaela Podborská -
Prebiotika jako zdroj uhlíku pro Listeria monocytogenes
Anna Daťková -
Účinky hmyzího chitinu na laktobacily a jeho význam jako prebiotika
Marie Neprašová -
Účinky hmyzího chitinu na bifidobakterie a jeho význam jako prebiotika
Veronika Seidlerová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Prebiotika a jejich význam pro zdraví člověka
Amina Briki